Om oss

Hamar OK og Løten O-lag samarbeider tett om pinseløpene. Disse løpene har nå fått sin egen organisasjon, og målet er at de skal framstå som et enhetlig og attraktivt løps tilbud for alle kategorier løpere.
Henviser til innbydelsen for detaljer rundt hvem som har hvilke roller, det varierer fra år til år.

HAMAR OK LØTEN O-LAG
Hamar OK’s tilbud føyer seg inn i rekken av gode idrettstilbud i Mjøsbyen. Fotball, håndball. ishockey, bandy , innebandy og svømming er idrettsgrener der Hamar er på topp i landet.

Klubbens hovedarena er byens nærområde, Furuberget, som egner seg godt som nybegynner terreng på grunn av et omfattende stinett med nær tilknytning til byens største boligområder. Furuberget med tilstøtende områder ned mot Mjøsa er også populært som sprint terreng og trening for kontinental orientering.

Foruten Furuberget er parkområdene Ankerskogen og Domkirkeodden mye brukt både til opplæring og sprintløp. Etter NM-sprint orientering 2017 har Hamar OK oppdaterte kart over sentrumsområdene. Det jobbes også godt med oppdatering og utvikling av skolekart i klubben for å kunne gi et tilbud til barn- og unge som ikke er aktive i sporten, samt nye løps arenaer for treninger.

Hamar OK’s tilbud føyer seg inn i rekken av gode idrettstilbud i Mjøsbyen. Fotball, håndball. ishockey, bandy , innebandy og svømming er idrettsgrener der Hamar er på topp i landet.
Som idrettsby byr Hamar også på gode overnattingsmuligheter.

Løten O-lag ble stiftet i 1977 etter at o-gruppene i Løten – og Nordbygda IL besluttet å slå seg sammen. I stiftelsesåret vant vårt lag NM stafetten i Kristiansand. På vinnerlaget løp blant annet Sigurd Dæhli som også er Nordisk mester og har vunnet en rekke NM titler. Løten O-lag har i dag ca 130 medlemmer. På Hovedløpet i 2003 tok 3 av våre ungdommer medalje, mens 5 andre fikk premie. Med dette ble Løten O-lag mesterskapets beste klubb.

O-idretten i Løten har lange og solide tradisjoner som arrangører, og det første EM ble arrangert av Løten IL i 1962. Fra 1958 har Løvspetten 2.pinsedag vært arrangert med få unntak. I tillegg har vi nå Pinsesprinten som alternerer med Hamar OKs løp på pinseaften. Pinseløpene er det Indre Østlandets mest tradisjonelle og største årlige o-arrangement.

I Løten er det store arealer med fint og variert o-terreng. I nord har vi i en høyde over havet på 600-800 meter delvis snaufjell med mye myr. I området mellom RV 3 og Rokosjøen er det småkupert og detaljert med hovedsakelig furuskog, og dette blir av mange regnet som drømmeterreng. Lenger syd kommer en over i mer kuperte områder mer innblanding av granskog. Over 80 km2 av Løtens areal er dekket av moderne o-kart av høy kvalitet.

For mer informasjon ta kontakt med klubbens leder;
Einar Lund
Dalvikvegen 11, 2316 Hamar
Mobil: 901 46 218
E-post: eina-lu2@online.no

www.hamarok.no

For mer informasjon ta kontakt med vår leder:
Tove-Kristin Westli
Mathias Weideborgsveg 11, 2340 Løten
Tlf: 62 59 15 12 / Mobil: 916 27 051
E-post: leder@lotenol.no

www.lotenol.no